2017-04-06 12:18:41• hírek • Kocsis Zoltán

Több millió eurós zsákmányt ejtő tolvajbandára csaptak le – Szatmár megyében is

Több millió eurós zsákmányt ejtő tolvajbandára csaptak le szerdán a bűnüldöző szervek Bukarestben, illetve Románia hat megyéjében – köztük Szatmár megyében is. A banda hat európai országban hajtott végre lopásokat az elmúlt két évben.

A rajtaütéseket a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügynökség (DIICOT) és a Máramaros megyei bűnügyi rendőrség vezetésével hajtották végre. A fővárosban, illetve Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Braila és Temes megyékben összesen 29 házkutatást tartottak. A fél Európát érintő nyomozást a francia rendőrség, az Eurojust és az Europol koordinálta.

A vádirat szerint a bűnbanda tagjai az elmúlt két évben luxus kozmetikai cikkeket loptak elsősorban Franciaország területén az ezeket szállító kamionokról, majd adtak el más országokban. A módszerük meglehetősen egyszerű, de kifinomult és hatékony volt. Nyomkövetőket helyeztek el a kozmetikai cikkeket szállító kamionokra a parkolókban vagy a felpakolás közben. A teherautókat követték, majd a parkolókban a pihenését töltő sofőr figyelmetlenségét kihasználva kipakolták az árut. Az így zsákmányolt termékek ára megközelíti a két millió eurót.

A banda azonban bizonyíthatóan lecsapott Franciaország mellett Németország, Belgium, Hollandia, Olaszország és Legyelország területén is. Ezen akciók okozta kár értékének felbecsülése még folyamatban van.

A Romániában tartott házkutatások során a nyomozóhatóság emberei kozmetikai cikkeket, elektronikus termékeket, mobiltelefonokat és dokumentumokat foglaltak le. A banda hét tagját őrizetbe vettek: kettőt-kettőt Franciaországban, Olaszországban és Németországban, egyet pedig Belgiumban. Kilenc személy ellen európai érvényű elfogatási parancsot adtak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: